اصطلاحات اساسی دنیای مد و فشن


اصطلاحات اساسی دنیای مد و فشن

  

دنیای مد چیزی فراتر از لباس‌ها و اکسسوری‌ها و نحوه ست کردن آن‌هاست. در این دنیای وسیع اصطلاحات و واژگان بسیاری وجود دارد که با یادگیری آن‌ها می‌توان دایره لغات خود را وسیع‌تر کرد. در مقاله حاضر به برخی از واژه‌ها و  اصطلاحات کاربردی دنیای مد از جوانب مختلف که در بسترهای متفاوتی کاربرد دارند، می‌پردازیم.

اصطلاحات و واژگانی که برای انواع مختلفی از لباس به کار برده می‌شود

Activewear: این اصطلاح برای لباس‌هایی به کار برده می‌شود که برای پوشیدن در حین ورزش یا فعالیت‌های ورزشی طراحی شده‌اند. نمونه‌ای ازین سبک لباس می‌توان به لباس‌های یوگا، گرمکن، لباس بسکتبال، دامن تنیس و ... اشاره کرد.


Bespoke: این واژه برای لباس‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به درخواست فرد و به صورت سفارشی برای شخص خاصی دوخته می‌شود. رایج ترین آن دوخت لباس مردانه (کت و شلوار ) است.

 


capsule wardrobe: این واژه برای اقلام خاصی از لباس مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای پوشیدن با هم و در ترکیب با هم برای ایجاد ظاهری متفاوت طراحی شده‌اند. هنگامی که یک برند این آیتم‌های ترکیبی را تولید می‌کند که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در ترکیب با هم می‌توانند استفاده شوند به نوعی این کار را انجام داده است.

Corporate: این واژه برای پوشاک شرکتی یا سازمانی به کار می‌رود که برای کارکنان یک شرکت در محیط کسب و کار مورد استفاده قرار می‌گیرد و ظاهری یکسان دارد.

Eveningwear: که به آن لباس شب نیز گفته می‌شود، اصطلاحا لباس‌هایی هستند که برای مهمانی‌ها و مجالس رسمی توسط بانوان و آقایان پوشیده می‌شود.

 

برای مشاهده مقاله آینده صنعت مد در دوران پسا کرونا کلیک کنید.

 

haute couture: این اصطلاح که فرانسوی می‌باشد برای اشاره به مدهای پیشرفته و سفارشی استفاده می‌شود و شامل قطعاتی دست ساز و تکه‌هایی بی نظیر از لباس‌ها می‌شود. 

Juniors: این واژه برای لباس‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای دختران جوانی که سایزهایی کوچک دارند طراحی شده است. سایز‌های juniors معمولا اعدادی فرد هستند (به عنوان مثال 3، 5، 7... تا 15). 

 

 

Misses: به لباس‌هایی اطلاق می‌شود که برای یانوان بزرگسال طراحی شده است. سایزها معمولا اعداد زوج هستند و معمولا از سایز 2 تا 16 متغیر هستند و از اندازه women's کوچکتر هستند.

Oversize: که به نوعی لباس‌های سایز بزرگ محسوب می‌شوند. این واژه در دنیای مد و لباس زیاد به کار برده می‌شود. 

 

 

 

Petites: لباس‌هایی هستند که برای خانم‌هایی بسیار ریزه اندام که قد آن‌ها از 5'3" اینچ کمتر است طراحی شده‌اند. 

Reversible: لباس‌هایی هستند که طوری طراحی شده‌اند تا بتوان از هر دو روی آن‌ها استفاده نمود و در اصطلاح فارسی لباس‌های دورو خوانده می‌شوند.

Sportswear: به نوعی لباس‌های ورزشی هستند که دارای ظاهری غیر رسمی و استایل کژوال هستند.       

Vintage: لباس‌هایی هستند که در قدیم طراحی و تولید شده‌اند، اما هنوز آنتیک نیستند. معمولا اقلامی که بین 20 تا 90 سال پیش ساخته شده اند، اصطلاحا vintage نامیده می‌شوند. گاهی اوقات لباس‌های جدیدتر به این سبک تولید می‌شوند و ظاهر لباس‌های قدیمی را منعکس می‌کنند. 

اصطلاحات و واژگانی که برای انواع مختلفی از استایل به کار برده می‌شود

Androgynous: آیتم‌هایی که از این سبک پیروی می‌کنند، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که هر دو جنس مذکر و مونث بتوانند آن را استفاده کنند. این آیتم‌ها نیز از نظر ظاهری منحصرا زنانه و مردانه نیستند.

 

 

Boho: این سبک در مد به آیتم‌هایی اشاره دارد که به طور مثال در برگیرنده‌ی دامن‌ها و پیراهن‌های بلند و طرح دار است که اغلب دارای گلدوزی یا منجوق دوزی هستند.

Classic: آیتم‌هایی که از سبک کلاسیک پیروی می‌کنند معمولا ظاهر ساده‌ای دارندکه خیلی مطابق با مد و ترند روز دنیا نیستند. قطعات کلاسیک معمولا دارای پارچه‌های باکیفیت و در رنگ‌های خنثی می‌باشند. 

cruise wear: این سبک  مخصوص لباس‌هایی است که در تفریحات مورد استفاده قرار می‌گیرد و دارای ظاهری غیر رسمی است. این لباس‌ها معمولا برای سفرهای دریایی یا تعطیلات ساحلی مناسب هستند. پیراهن‌های هاوایی، پیراهن‌های بلند ماکسی ساحلی، صندل‌های مخصوص ساحل از جمله این آیتم‌ها هستند.


Eclectic: این اصطلاح بیشتر از آنکه معرف استایل یا سبک خاصی باشد، به فردی اطلاق می‌شود که برای ایجاد ظاهری منحصر به فرد آیتم‌های مختلف را با هم ترکیب می‌کند.

 

 

Elegant: این سبک تجلی آیتم‌هایی است که با دقت و ظرافت طراحی شده‌اند. دامن های لخت، بلوزهای ابریشمی ساده، مرواریدهای مورد استفاده در لباس‌ها یا اکسسوری‌ها نمادهایی از این سبک هستند.

Fashion Forward: به استایل‌هایی اطلاق می‌شوند که هنوز محبوب نشده‌اند، اما احتمالا در آینده‌ای نزدیک محبوب می‌شوند. این آیتم‌ها در واقع مد پیشرو هستند. اینفلوئنسرها و فشن بلاگرها اغلب به عنوان افرادی صاحب نظر در مد شناخته می‌شوند و سبک و ظاهر آن‌ها تبدیل به ترند خواهد شد. 

Glam: آیتم‌هایی که تحت عنوان Glam نامیده می‌شوند، معمولا پر زرق و برق با رنگ‌هایی براق است. لباس‌هایی از جنس مخمل، پولک دوزی شده، مهره‌ها و دکمه‌های براق از جمله این آیتم‌ها هستند.

In Vogue: به استایل‌هایی اطلاق می‌شوند که تنها برای پوشیدن افراد محبوب و سلبریتی‌ها هستند و بسیار مد روز هستند. هم‌چنین، این استایل‌ها به همان سرعتی که مد می‌شوند، از مد می‌افتند. 

On Trend: به آیتم‌هایی گفته می‌شود که اصطلاحا ترند و مد روز هستند. به عنوان مثال ترند دهه 80  پیراهن و شلوارهای پاره بوده است. 

 

Preppy: نام استایلی است که ظاهری غیر رسمی و در عین حال مجلل دارد و بیشتر شبیه لباس‌های فرم مدرسه است.

برای مطالعه مقاله اشنایی با انواع استایل: استایل پرپی چیست؟ کلیک کنید.

 

Punk: این استایل بازتابی از نوعی سبک موسیقی به همین نام است. استایل پانک شامل شلوار جین پاره، کت‌های چرمی، و یا لباس‌های تزیین شده با زنجیر است.

 

Sporty: این استایل طرفداران بسیار زیادی دارد و شامل آیتم‌های غیر رسمی و ورزشی می‌شود. 

 

Sophisticated: استایلی است که می‌توان آن را پیچیده توصیف کرد. این استایل شامل آیتم‌هایی در ظاهر پیچیده و مجلل و در عین حال با کیفیت می‌باشد. 

اصطلاحات و واژگانی که در دنیای طراحی مد به کار برده می‌شود

Appliqué: طرحی است که از یک تکه پارچه بریده می‌شود و به یک لباس متصل می‌شود. به عنوان مثال یک پیراهن با استایل بوهو ممکن است با طرح‌های پروانه‌ای تزیین شده باشد. 

 

Asymmetrical: هنگامی که یک لباس طوری طراحی می‌شود تا دوخت و برش‌های نامتقارن داشته باشد نشان دهنده این اصطلاح است. به عنوان مثال دامنی که پشت آن بلندتر از جلوی آن است. 

 

Atelier: کلمه فرانسوی آتلیه برای توصیف کارگاه، استودیو یا مکانی است که در آن طراحان مد مفاهیم خود را خلق می‌کنند. 

 

Dart: شکلی است که به یک تکه لباس دوخته می‌شود تا به خوبی با اعضای بدن متناسب شود. 


Embroidery: این واژه که به معنای گلدوزی روی لباس است، در دنیای طراحی مد بسیار کاربرد دارد. گلدوزی معمولا برای افزایش زیبایی و جذابیت به لباس‌ها اضافه می‌شوند و می‌توان آن را با دست یا ماشین انجام داد.

 

Eponymous: هنگامی که یک برند با نام طراح خود همنام باشد این واژه کاربرد دارد. نمونه‌هایی ازین مورد می‌توان لویی ویتون را نام برد.

Fashion Press: به مطبوعات و مجله‌هایی اطلاق می‌شوند که مقالات و اخبار حوزه مد را پوشش می‌دهند. به عنوان مثال Vogue یکی ازین مجلات پرطرفدار است.


Hemline: این اصطلاح که در فارسی نیز سجاف نامیده می‌شود، می‌تواند طول لباس را توصیف کند. به عنوان مثال طول دامن‌های متفاوتی وجود دارد (دامن کوتاه، بلند، متوسط و ...). این اصطلاح همچنین به نحوه تکمیل یا تزیین یک سجاف اشاره دارد. مانند سجاف ناهموار، یا کوتاه شده با حاشیه.

Ready-to-Wear: به اقلامی اشاره می‌شود که به جای تولید سفارشی به صورت انبوه در فروشگاه‌ها تولید و عرضه می‌شوند. 

Sample: نمونه اولیه از یک لباس ساخته و طراحی شده که معمولا طراحان آن را برای نشان داده به خرده فروشان ارائه می‌دهند.


Silhouette: در اصطلاح مد این واژه به معنای شکل یا طرح کلی از لباس است. به عنوان مثال عبارت A-line برای سبک خاصی از دامن به کار برده می‌شود که در قسمت کمر آن یک خط مستقیم از کمر تا لبه بیرون می‌زند و همانند حرف A بزرگ است.

 

منبع:

-      https://grammar.yourdictionary.com/word-lists/50-fashion-terms-fundamental-words-related-style.


پسندیده شده توسط : 0 نفر
یکشنبه, 21 فروردین 1401 - 15:44:18
این مطلب را می پسندم
نظرات : بدون نظر

+
X جهت افزودن برنامه به صفحه اصلی ابتدا به منوی مرورگر رفته و سپس دکمه Add to Home Screen را انتخاب نمایید
X جهت افزودن برنامه به صفحه اصلی ابتدا دکمه و سپس دکمه Add to Home Screen را انتخاب نمایید