صنعت مد در خدمت کادر درمان


صنعت مد در خدمت کادر درمان
 


پس از پاندمی کرونا و استفاده از ماسک، و حضور پررنگ کادر درمان در سال‌های اخیر در خط مقدم مبارزه با  ویروس کرونا، توجه شرکت‌های تولیدی تجهیزات پزشکی به بازار بزرگ کادر درمان جذب شد.

 یکی از عوارض جانبی پاندمی کرونا در سال های اخیر مراجعه فراوان به بیمارستان ها و کادر پزشکی بوده است. اکنون کادر درمان مجبورند تا از تجهیزات محافظت فردی همانند ماسک، گان و ... استفاده کنند. استفاده مداوم و طولانی مدت از این لباس ها باعث ایجاد ناراحتی در کادر درمان شده است.

جوزی ناتوری که یک طراح لباس  معروف است در شکل گیری روند مد برای کادر درمان نقش چشم گیری داشته است.

در چند ماه اخیر شرکت FiGS که تولید کننده روپوش و تجهیزات پزشکی است، وارد این عرصه شده است. در این عرصه رقابتی برندهای دیگری همچون Koi نیز حضور پیدا کرده اند. یک مثال جالب در تولید روپوش و تجهیزات برای پزشکان و پرستاران استفاده از زیپ های طلایی می‌باشد که در شکل زیر به خوبی نشان داده شده است.

  مطابق با گزارش Fortune Business Insight بازار جهانی پوشاک پزشکی در سال 2020 رشدی معادل 86.15 میلیارد دلار داشته است و انتظار    می‌رود این مقدار به 140 میلیارد دلار در سال 2028 برسد. 

همچنین مطابق با گزارش وزارت کار در ایالت متحده آمریکا نیاز به مشاغل مرتبط با پزشکی بین سال‌های 2019 تا 2029 به تعداد 2.4 میلیون شغل جدید افزایش یابد. نکته جالب اینجاست که تمام این مشاغل احتیاج به لباس و تجهیزات پزشکی دارند!

 در سال 2014 خانم ناتوری طراح برند care+wear این فرض را ارائه داد که افرادی که با مسائل پزشکی روبرو هستند ، در محیطی استرس زا فعالیت می‌کنند که بر روان آن‌ها تاثیر منفی می‌گذارد. بنابراین می‌توان با توجه و ایجاد حس مهم بودن در آن‌ها مقداری از این فشار و بار روانی منفی را کم نمود.

به عقیده‌ی او همانطور که صنعت مد در خدمت بسیاری از مشاغل بوده است می‌تواند در خدمت کادر درمان نیز باشد و نیز به پزشکان و پرستاران می‌بایست چنین فرصتی داده شود. کادر درمان به علت ماهیت کار خود معمولا نیاز به لباس‌ها و کفش‌های طبی و راحت دارند که این امر می‌بایست مورد توجه بسیاری از شرکت‌های فعال در این عرصه باشد. 

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ را اینجا مشاهده نمایید.  

 

 

 

تاریخچه‌ای مختصر از لباس‌های پزشکی

 

پوشیدن لباس‌های فرم پزشکی علی الخصوص در اتاق عمل سابقه‌ای طولانی دارد. اینگونه که بیان شده است  در سال 1894 یکی از جراحان اتاق عمل از کالج جراحان آمریکا اقدام به پوشیدن لباس جراحی نمود و آن را به سایر همکاران خود پیشنهاد نمود.

اما تا دهه 1940 این لباس‌ها همه گیر نشده بود زیرا در اتاق عمل پزشکان تنها از یک پیش‌بند روی لباس خود استفاده می‌کردند. این لباس‌ها ابتدا به رنگ سفید بودند، اما بعدا به علت وجود نور در اتاق عمل و آسیب نرسیدن به چشم، این لباس‌ها به رنگ سبز تیره تغییر رنگ دادند. 

به طور سنتی شرکت‌های سازنده این لباس‌ها را در یک اندازه، و بی فرم و بدون شکل و مقاوم در برابر شستشوهای مکرر (به دلیل نیاز به ضدعفونی شدن) می‌ساختند. 

 


 

 در همین رابطه دکتر دونالد که یکی از معروف ترین چشم پزشکان و جراحان در مرکز پزشکی نیوجرسی می‌باشد، بیان نموده است که "هنگامیکه از دانشکده پزشکی شروع به پوشیدن لباس‌های فرم نمودم توجهم به این نکته جلب شد که در همه جای دنیا این لباس‌ها شکل و فرم یکسانی دارند"!

امروزه بسیاری از بیمارستان‌ها خرید لباس و تجهیزات فردی پزشکی را به عهده خود فرد گذاشته اند. این بدان معناست که صرف نظر از رنگ یکسان، افراد در انتخاب فرم و اندازه لباس خود آزادی عمل بیشتری دارند.

در همین رابطه ماریا هارتنیک 25 ساله که یکی از دانشجویان ترم آخر پرستاری است و تجربه کار در انسیتیتوی مشاغل بهداشتی در بوستون را دارد بیان می کند: " اگرچه بیمارستان‌ها و انیستیتوها بیان کرده اند که می‌توانند لباس پرسنل را تامین کنند، اما اکثریت افراد لباسی که خود خریداری کرده‌اند را استفاده می‌کنند". 

 


ظاهر جدید یک پزشک

 

خانم ناتوری طراح برند care+wear در سال 2020 طرحی را با عنوان صنعت مد در خدمت کادر درمان ارائه نمود. به گفته‌ی خانم ناتوری: " هنگامی که صحبت از کادر درمان می‌شود ما در مورد افراد زیادی صحبت می‌کنیم که مشتاقند تا سبکی جدیدبرای آن‌ها ارائه شود". 

 البته در این عرصه پیشرفت ممکن است به کندی صورت گیرد. و نیز این نکته را می‌بایست مدنظر داشته باشیم که در بیمارستان‌هایی که قوانین مخصوص به خود را جهت نوع پوشش برای کادر درمان دارند، نمی‌توان لباس‌هایی راه راه یا طرح پلنگی تولید نمود.

البته وقتی صحبت از کلاه‌ها و سربندهایی می‌شود که در اتاق عمل مورد استفاده قرار می‌گیرند، دست طراحان بازتر است. زیرا دارای طرح‌های چاپی و رنگ‌های مختلفی هستند. 

یکی از نکاتی که طراحان این عرصه می‌بایست رعایت کنند استفاده از جیب در لباس‌های فرم پزشکی است. زیرا معمولا آن‌ها تجهیزاتی مانند گوشی پزشکی، و خودکار را همیشه با خود حمل می‌کنند. 

برای مشاهده مقاله مام جین و بوی فرند جین کلیک نمایید. 

 


 

یکی از ترندهایی که اخیرا در لباس فرم کادر درمان مشاهده می‌شود تولید شلوارهایی به سبک Jogger است که در مچ پا کش دارد. نکته‌ی دیگری که تولید کنندگان این عرصه اخیرا مد نظر قرار داده‌اند جنس پارچه‌های بکار رفته در لباس‌هاست. زیرا کادر درمان مجبور به استفاده طولانی مدت از این لباس‌ها هستند، بنابراین، استفاده از پارچه‌هایی که برای پوست افراد عارضه ایجاد نمی‌کند بسیار اهمیت دارد. 

به گفته یکی از مدیران ارشد FIGS این شرکت هم اکنون اقدام به تولید 13 سبک مختلف در لباس فرم از جمله تاپ (روپوش بدون آستین)، شلوار ، یا حتی ژاکتهای مخصوص برای کادر درمان نموده است. هم چنین شرکت Care+wear اقدام به تولید لباس‌هایی با جیب‌هایی زیپ دار جهت محافظت از وسایل افراد نموده است.

به گفته خانم ناتوری شاید روزی طراحی لباس برای کادر درمان وارد هفته‌های مد شود! زیرا به عقیده او مد همیشه دنبال بازارهای جدید است و این بازار یکی از هیجان انگیزترین و جذاب ترین بازارها برای طراحان است. 


منبع:

-      Friedman, V. (2021). Health Care Workers Deserve Fashion, Too, New York Times. 


پسندیده شده توسط : 0 نفر
ﺳﻪشنبه, 19 بهمن 1400 - 11:20:32
این مطلب را می پسندم
نظرات : بدون نظر

+
X جهت افزودن برنامه به صفحه اصلی ابتدا به منوی مرورگر رفته و سپس دکمه Add to Home Screen را انتخاب نمایید
X جهت افزودن برنامه به صفحه اصلی ابتدا دکمه و سپس دکمه Add to Home Screen را انتخاب نمایید