تفاوت بین مد، سبک و ترند


تفاوت بین مد، سبک و ترند

 

 

امروزه با فشار مداوم از سمت شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی، حاکم شدن خرده‌فروشی‌ها بر بازار مد و تکنیک‌ها و روش‌های پیشرفته بازاریابی، اغلب کسب‌وکارهای این حوزه در صددند تا با محصولات خود حس شیک بودن و به روز بودن را به مصرف‌کنندگان القا کنند.

اما نکته‌ی جالب اینجاست که در حقیقت هیچ ارتباطی بین شیک پوش بودن و به روز بودن (مطابق مد روز بودن) وجود ندارد. ممکن است فردی کاملا مطابق با مد روز دنیا لباس بپوشد اما شیک‌پوش نباشد. البته بالعکس این قضیه نیز صادق است.

ترند، مد و سبک معمولا کلماتی هستند که در خرده‌فروشی‌های فعال و خانه‌های مد بسیار پرکاربردند و به علت قرابت وهمپوشانی فراوان، در اغلب موارد به جای یکدیگر به کار می‌روند. در مقاله‌ی حاضر به جهت آگاه سازی خوانندگان مجله‌ی عصرجدید به بیان تفاوت و در عین حال شباهت و همپوشانی این سه مفهوم پرکاربرد می‌پردازیم. 


 

 مد (Fashion) چیست؟


اگر در فرهنگ لغات مختلف معنی واژه‌ی مد را جستجو کنیم به تعاریف متفاوتی بر می‌خوریم. مطابق با تعریف دیکشنری‌های آنلاین، مد به "جدیدترین طرح‌های لباس یا اکسسوری‌های مختلف" اشاره دارد. برخی از مقالات و منابع مربوط به مد آن را عرف رایج در پوشش و چیزهایی که برای مدتی محبوب جامعه می‌شوند، تعریف می‌کنند. برخی دیگر نیز اشاره به یک سبک غالب در مدت زمانی خاص اشاره دارند. 

در حال حاضر مد یک مفهوم بسیار وسیع و در عین حال مرسوم است که در مجلات، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌شود. از سوی دیگر، مد جدیدترین ساخته‌ی دست طراحان است که تنها توسط تعداد کمی از افراد به جامعه ارائه می‌شود.

مد می‌تواند در برگیرنده‌ی هر چیزی مانند لباس، کفش، کیف، تاپ، پیراهن، مانتو و ... می‌باشد که توسط خانه‌های مد، بازیگران، مدل‌ها و افراد مشهور و نیز برندهای فعال در حوزه‌‌ی مد به جامعه ارائه می‌شود. 

طراحان مد معمولا افرادی هستند که دارای خلاقیت و نوآوری بسیار بالایی هستند. افراد معروفی همانند کوکوشانل، میوشیا پرادا، الکساندر مک کویین و ... مثال‌هایی از طراحان مد معروف هستند.

مقاله چگونه سایز خود را به درستی تشخیص دهیم؟ را اینجا مشاهده نمایید. 

 

 

 

این افراد معروف پایه‌ها و اساس‌هایی را برای آنچه که ما امروز به عنوان مد مدرن می‌شناسیم تعریف کرده‌اند. با تعریف‌های ارائه شده می‌توان گفت که مد یکی از جوانب همیشگی سبک است. صنعت مد همیشه با سبک‌های مختلف سروکار دارد. خانه‌های مد در سرتاسر جهان برای برجسته سازی و نمایش لباس‌های خود که چشم انداز آینده مد را بیان می‌کنند، اقدام به برگزاری نمایش‌های مد می‌کنند.

وبلاگ نویسان مد، سردبیران مجلات مد و اینفلوئنسرها نیز در رابطه با این نمایش‌ها نظرات خود را منتشر می‌کنند. هم‌چنین، خرده‌فروشان این عرصه از این اطلاعات برای فروش لباس به مشتریان استفاده می‌کنند. از سوی دیگر، مد با مفهوم ترند نیز قرابت و نزدیکی فراوانی دارد. در واقع مد با ترندهای جدید در ارتباط است و به روش‌های معروف لباس پوشیدن در یک دوره‌ی زمانی خاص اشاره دارد.

بخش عمده‌ای از رسالت مد انتشار آخرین ترندها است. این اطلاع رسانی هم می‌تواند از طریق رسانه‌های اجتماعی باشد و هم از طریق مجلات مد.


 

ترند(Trend)  چیست؟


اگر واژه‌ی ترند را در گوگل سرچ کنیم اولین نتایج را در فرهنگ لغات آنلاین می‌یابیم. احتمالا در اولین جستجوها ترند مترادف مد تعریف می‌شود. این مترادف بودن احتمالا باعث گیج شدن بسیاری از افراد می‌شود. نکته‌ی مهم اینجاست که اگر مد و ترند مفاهیم متفاوتی دارند چرا معنای آن‌ها یکسان است؟! 

درست مانند تعریف مد مضامین پیچیده بیشماری در پشت یک اصطلاح ساده وجود دارند. اما این امر درست است که مد و ترند بسیار با یکدیگر قرابت و نزدیکی دارند. بنابراین برای درک بهتر این مفهوم ابتدا می‌بایست بررسی کنیم که یک ترند چگونه شکل می‌گیرد؟

بسیاری از سبک‌هایی که طراحان لباس به بازار عرضه می‌کنند مجموعه ترندهای یک مد هستند. یعنی یک برداشت جدید یا چرخش در تم‌های مختلف. قبل از ظهور و جهانی شدن شبکه‌های اجتماعی، روند مد یا ترند به شیوه‌‌های تشریفاتی و با برگزاری رویدادهایی به اطلاع عموم می‌رسید.

در آن زمان یک خانه‌ی مد یک مجموعه لباس را طراحی می‌کرد و آن را با نمایش‌های مد در معرض دید عموم قرار می‌داد.  از آنجا بود که سبک یا طرحی خاص برای مصرف کنندگان به بازار عرضه می‌شد. این روند برای مدتی طولانی ادامه داشت تا اینکه وبلاگ‌های مد، رسانه ها و شبکه‌های اجتماعی به عنوان بستر اصلی برای ارائه‌ی طرح‌های جدید به مشتریان و هدف قرار دادن آن‌ها مد نظر قرار گرفتند.

بنابراین امروز با پیشرفت فناوری روش‌های زیادی برای ظهور یک ترند جدید وجود دارد.

 

 

 سبک (Style) چیست؟

 

سبک اشاره به روش خاص یک فرد برای نشان دادن افکار و خلاقیت خود اشاره دارد. این نمایش هم می‌تواند از طریق شیوه‌ی لباس پوشیدن او باشد و یا حتی از طریق سبک نوشتن یا حتی طراحی داخلی و معماری یک ساختمان نشان داده شود. در دنیای مد، سبک معمولا به عنوان سبک فردی و شخصی تعریف می‌شود و روشی است که فرد از طریق انتخاب‌هایی که در جهت زیباتر شدن اوست (همانند لباس و نحوه‌ی ست کردن آن، اکسسوری، مدل مو و ....) خود را به دیگران نشان می‌دهد. در واقع، سبک مفهومی منحصر به فرد است که هر فردی می‌تواند آن را داشته باشد. به بیانی دیگر سبک انتخاب خود شخص در نحوه‌ی لباس پوشیدن و استفاده از هر آیتمی می‌شود تا باعث شود فرد از دیدگاه خود شیک به نظر برسد. 

با توجه به مطالبی که در پاراگراف‌های پیشین در رابطه با مد، سبک و ترند ارائه گردید و نیز نزدیکی و همپوشانی مفهوم ترند و مد به بیان دو معیار مهم که تفاوت اصلی بین مد و سبک را بیان می‌کند، می‌پردازیم:

 

فردگرایی در مقابل جمع‌گرایی:

 

سبک مفهومی فردی است در حالی که مد مفهومی جمعی است. در واقع سبک برای ابراز وجود یک شخص است و می‌تواند توسط هر شخص حتی خارج از صنعت مد باشد. به بیان دیگر، نحوه‌ی لباس پوشیدن خاص هر فرد  نشان‌دهنده‌ی سبک اوست.

از طرف دیگر مد با روندهای جهانی ارتباط دارد و امری جمعی است که همگان آن را می‌پذیرند. با وجودیکه مرزهای بین سبک و مد مبهم است اما تا حدودی می‌توان این دو مفهوم را از هم تمیز داد. در دنیای نمایش‌های مد، نیز یک مدل عکاسی بخشی از دنیای مد است.

همچنین می‌توان گفت که نحوه‌ی لباس پوشیدن در خانه یک سبک شخصی است. هنگامی که یک اینفلوئنسر سبک شخصی خود را به نمایش می‌گذارد و شروع به دیده شدن می‌کند می‌تواند خط تولید خود را راه‌اندازی کند و سبک خود را به مد تبدیل کند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که سبک گسترش مد است اما مانند مد تغییر نمی‌کند و ثابت است.

برای مطالعه مقاله درباره انواع استایل عجیب و غریب چه اطلاعاتی دارید؟ اینجا کلیک کنید.

 

وابستگی به زمان:

 

سبک معمولا مفهومی است که خیلی به زمان وابسته نیست در حالیکه مفهوم مد مطابق با زمان‌های مختلف تغییر می‌کند. به عنوان مثال شخصی که شیک پوش است می‌تواند مطابق با مد لباس بپوشید یا حتی نپوشد اما او همیشه به زیبایی خود که نوعی سبک اوست وفادار می‌ماند.

در واقع سبک شخصی در رابطه با بیان حس شخصی خود است تا اینکه مطابق با ترندهای روز پیش برود.


با توجه به موارد مطرح شده  درباره‌ی مد سبک و ترند می‌توان تفاوت جامع بین این سه مفهوم را مطابق با شاخص‌های مختلف جهت جمع بندی و درک این سه مفهوم طبق جدول زیر نشان داد.

 


 

مد

ترند

سبک

مفهومی جمعی است.

مفهومی جمعی است.

مفهومی فردی و منحصر به فرد است

نشان دهنده‌ی جدیدترین ساخته‌ی طراحان است.

مفهومی به روز است (مطابق زمان تغییر می‌کند)

مربوط به خلق جدیدترین چیزها با انتخاب شخصی خود فرد است.

توسط جامعه یا گروهی از مردم پذیرفته می‌شود.

توسط جامعه یا گروهی از مردم پذیرفته می‌شود.

تنها توسط تعداد خاصی از افراد پذیرفته می‌شود.

توسط خانه‌های مد، مدل‌ها، بازیگران و افراد معروف و .... به جامعه معرفی می‌شود.

توسط افراد سرشناس و معروف به جامعه معرفی می‌شود.

حتی یک فرد عادی و یا یک اینفلوئنسر می‌تواند سبک خود را به نمایش بگذارد.

قابل تغییر است.

به سرعت عوض می‌شود.

پایدار است.

بدون محدودیت و حد و مرز است.

بدون محدودیت و حد و مرز است.

دارای محدودیت و حد و مرز است.

رابطه‌ی آن با دنیای خارج است.

رابطه‌ی آن با دنیای خارج است.

میتواند با دنیای خارج نیز ارتباط نداشته باشد (به عنوان مثال سبک لباس پوشیدن در خانه)

افراد به سرعت جذب آن می‌شوند.

افراد به سرعت جذب آن می‌شوند.

همانند مد و ترند نمی‌تواند افراد را جذب خود کند و تنها پیروانی خاص دارد.

بی‌شمار و نامحدود است.

بی‌شمار و نامحدود است.

محدود است.

توجه ما را از خود دور می‌کند و علایق وسلایق ما را هدایت می‌کند.

توجه ما را از خود دور می‌کند و علایق وسلایق ما را هدایت می‌کند.

توجه مارا به خود جلب می‌کند.

موقت است.

بسیار موقت و زودگذر است.

منحصر به فرد و پایدار است.

 

 

 

 

 

منابع:

 

- Hasa, (2016). Differences Between Trend and Fashion, available at:Pediaa.com.

- The Report of La riviere Magazine, (2019). What is The Differences Between Fashion and a Trend, available at: larivierefashion.com.

- The report of Garments Merchandising, (2016). Fashion VS Style | Difference between Fashion and Style, available at: garmentsmerchandising.com.

- WikiDiff, Style vs Trend - What's the difference?, available at: wikidiff.com.

 

پسندیده شده توسط : 0 نفر
ﺳﻪشنبه, 05 بهمن 1400 - 12:01:30
این مطلب را می پسندم
نظرات : بدون نظر

+
X جهت افزودن برنامه به صفحه اصلی ابتدا به منوی مرورگر رفته و سپس دکمه Add to Home Screen را انتخاب نمایید
X جهت افزودن برنامه به صفحه اصلی ابتدا دکمه و سپس دکمه Add to Home Screen را انتخاب نمایید